Kívánom Neked a 2024-es évedre és az azt követőkre is, hogy meglásd és tudd élni a személyes ikigai-dat!

Mit is kívántam most pontosan?

Ikigai: A létezésed oka 

Az ikigai szó két külön szó egyesüléséből származik: ikiru és kai. Az ikiru japánul életet jelent, a kai pedig valamilyen vágynak a tevékeny megjelenését, beteljesülését. Láthatjuk tehát, hogy a szó maga is azt jelenti, az élet értelme, a létezésünk oka. 

Kik élik így a mindennapjaikat, honnan származik az elnevezés?

Japán, Okinava lakói 

Háromszor annyi itt a 100 éves ember, mint máshol a világon.

Okinava úgynevezett kék zónánakszámít, vagyis olyan területnek, ahol a legtovább élnek az emberek. A kék zónák felfedezése a 2000-es évek elején kezdődött, amikor különféle szakemberek (demográfusok, orvosok, statisztikusok) fogtak össze, hogy megtalálják a világ azon pontjait, ahol a lakosságszámhoz képest a legtöbb 100 éven felüli ember él. A japán szigeten kívül kék zóna még az amerikai kontinensen található Loma Linda (Kalifornia) és Nicoya (Costa Rica), valamint az Európában található Szardínia (Olaszország) és Ikaria (Görögország). 

Nagy mennyiségben fogyasztanak gyümölcsöket, zöldségeket, hüvelyekeset, tofut és algát. De nemcsak az ételeik minőségére fektetnek kiemelt hangsúlyt, hanem a mennyiségre is. Étkezésekkor betartják a „hara hachi bu” szabályt, vagyis azt a tanítást, amely szerint csak annyit érdemes ennünk, hogy 80 százalékban lakjunk jól.

Szívesen mesélnek a hosszú élet titkáról: az ételeikről, egy különleges citrusféléről és rendkívüli életükről.

Csak pár mondat az interjúkból:

„mindannyian összegyűlünk, nevetünk és sírunk együtt, és ez jó. Együtt énekelünk és táncolunk.”

„Azt hiszem, a hosszú élet titka az, hogy ne aggódj, és lépj tovább.”

„Természetes étrend, aktív életmód a nyugdíjazás után is.”

A te személyes ikigai-od

Héctor García és Francesc Miralles útmutatójában (Ikigai – A hosszú élet japán titka című könyv) gyakorlati feladatsorokat kell elvégznünk, így kiderül, mi a személyes ikigai-unk. Készíts egy halmazábrát, amit a mellékelt képen is látsz. Előtted azonban a következő négy kérdést tedd fel saját magadnak.

  • Mi az, amit szeretsz csinálni?
  • Mit csinálsz kiemelkedően jól?
  • Mi az, amiért pénzt is kaphatsz?
  • Mire van szüksége a világnak?

Önmagában azonban az kevés, ha megtalálod a válaszaid, ezt tevékenyen követned is kell.

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. Seneca 

Ha megtalálod azt a célt, amiért érdemes élni, az a legsötétebb óráidban is világítótoronyként áll majd előtted, és mutatja az utat. 

Miért írok MOST erről?

Mert ezek a kérdések megválaszolásában óriási támogatás, eszköz a numerológia, a személyes elemzés. Olyan erőforrásokat is eléd tárok általa, amire elsőre nem is gondolnál. A lehetőségek tárháza vagy!

Bizonyára azt is érzed, nem lehet véletlen, hogy pont most, pont ebben az időben élsz itt. Nem száz évvel előbb vagy később. Mit tehetsz Te a Világért? Mi a Te felelősségi köröd?

Előbb azonban tenned kell önmagadért. Nagyon kérlek és nem tudom írásban eléggé hangsúlyozni, a 2024-es 8-as évünk addig csűri csavarja a dolgokat, míg nem lesz más választásunk: időt, figyelmet adni magunknak, hogy igaz vágyainkat meglássuk és azok irányába tegyünk tevékenyen, kitartóan, szívósan.

Ennek támogatására alkottam meg a Mágikus Kalendár programom, amivel a 2024-es évben kísérni tudlak. Nem csupán úgy általánosságban támogatva hol ezzel hol azzal a témával! A Te személyes éved és abban a személyes havi energiáid az irányadók. (meg persze az éves nagyenergia) Ettől függően kapod meg az újholdas energiával minden hónap elején a ‘pakkot’ emailben tőlem. Az első jelentkezők már 01.11-én.

A Naptár és a pakk tartalma: naptárba beírva megtalálod a főbb, kardinális napoknál, hogy mire jó a figyelmed tenni. Az adott hónapod témájához támogató írások vagy videó, előrevivő kérdések és megerősítések szerepelnek. Pl: az 1-es hónap tervezést, alapozást kér. 3 éve vállalkozónők harmónia mentoraként is dolgozom. Látom, hogy ők hol szoktak elcsúszni az értékrend-idő-célok Bermuda háromszögében. Vagy például egy 6-os hónapban, ami a harmóniakeresésről, érzelmi-anyagi biztonságról, családról szól, mik azok a legfőbb illúziók, aminek a fátylát önmaguk nem tudják fellebbenteni, magunkat kívülről látni.

Ez a Naptár NEM „egykismegerősítő” röpke email!

A tudásom, tapasztalatom és az égi vezettetéstől érkező minden jó és emelő gondolat, érzés és anyag esszenciája. Mindenkinek ajánlom, BÁRHOL is tart az úton.

1 feltétele van, hogy ebbe bekapcsolódj:

Legyen egy számmisztikai elemzésed tőlem, nálam. Így tudom azt, hol tartasz a folyamatban, mi a következő lépés, amiben támogatni tudlak.

Amennyiben még nincs, itt tudod kérni az elemzést: https://harmoniamedicina.hu/irasos-elemzesek/ (az űrlapon alul a Numerológiai személyes ‘alap’ elemzés)

A Kalendár értéke havi 36.000 Ft, amit én most visszavonásig ÉVI 36.000 Ft-ra módosítottam. A részvevők száma korlátozott, hiszen ez személyes figyelmet, kíséretet igényel tőlem.

Most tehát az ajánlatom korlátozott ideig és számban: havi 3000 Ft önmagadra, valódi vágyaidra, amivel a lelki békédhez közelebb kerülsz.

Bízom benne, hogy megszavazod magadnak ezt az összeget!

Ha igen, itt jelentkezz nálam: harmoniamedicina@gmail.com

Harmóniád szolgálatában:

Dr. Illés Nóra

egészség és harmónia mentor

Pin It on Pinterest