Még, ha olykor nem is így érzünk….

Ugye ismerős mondatok ezek Anyaként:

Mindenből túl sok! Eléééég volt!

Teljesen kikészültem.

Már csak egyet akarok: nyugalmat és egy kicsit egyedül lenni.

Képtelen vagyok nekifogni bárminek, semmihez nincs már kedvem.

Ugyanaz a mókuskerék minden nap.

Még telefonáláshoz is fáradt vagyok. Vonszolom magam.

Jó lenne úgy Világgá menni, hogy magam sem tudjam, hol vagyok. Stb…

Bach-virág konzultációim alkalmával gyakorta hallom ezeket és az ehhez hasonló, segítségért kiáltó mondatokat. Bach-esszenciák közül az Olajfa és a Gyertyán segít megtalálni, előhívni a bennünk lévő rugalmasságot, belső erőt, mint egy frissítő fürdő, úgy hat testünkre-lelkünkre-gondolatainkra. Az olajfa hatására például csodásan, nyugodtan megpihenünk a vasalni való ruhák mellett, engedünk a testünk jelzésének és megengedjük magunknak (!), azt amit kíván.És amikor kipihentek vagyunk, akkor tudunk könnyedek és rugalmasak is lenni, gondolati dolgokban is.Ha nem így érezzük magunkat fejben, ha sötét hegyként tornyosul elénk az ezernyi, észben tartandó apróság, elintézendő ügyek, akkor tetteidet csupán a megszokás, napi rutin irányítja, úgy érezzük nincsen elég időnk és erőnk megbirkózni mindennel. A fejben jelentkező fáradtság pedig képes elhitetni az emberrel, hogy túl gyenge még a mozgáshoz is.A fej kitisztul, az érzékelés felélénkül, a felsőbb én impulzusai ismét jönnek. Így újra megélhetjük az aktivitást és passzivitást egyensúlyban, helyes mértékben. Az életünkbe és a munkánkba visszatér az öröm, és vele együtt a bizonyosság, hogy elég erőnk van, hogy véghez vigyük azt, amit szeretnénk.

Ezen esszenciák megerősítései:

„Nyugalomban vagyok.”

„Kipihentem magam.”

„Újra erőre kapok.”

„Frissnek érzem magam.”

„Lendületben vagyok.”

„Szívesen dolgozom.”

Ha nincs ilyen esszenciád, szívesen készítek Rád szabott egyéni keveréket, a részleteket a honlapomon megtalálod:

https://harmoniamedicina.hu/szemelyes-konzultaciok/

Illetve mutatok még egy-két hasznos kombinációt, ami mindig kéznél van:

A természet + csend

Emlékszem a tavaszi karantén idején nagyon sokat mentünk a családdal a természetbe, kizárólag olyan helyeket felkutatva, ahol „csak a madár jár”. Mindannyian -gyermek, felnőtt- megtapasztaltuk energiát adó hatását ezeknek a kirándulásoknak.

Erdőben fát öleltünk, magunkba szívtuk az erdő „zöld” illatát, frissültünk az éledő természettel. Mély megértést adott számomra a megfigyelés, a természet MINDIG újjászületik és folyton nő, gyarapszik. Így bármennyire is mást sugall a mostani helyzet, nem szabad elhinni, hogy most minden megállt, stagnál. Egyéni szinten Te is képes vagy bármikor újjászületni és tovább növekedni tapasztalásban és bőségben.

Vízparton ültünk behunyt szemmel és hallgattunk ahogyan a víz susogó hangja elmossa minden lehúzó korlátozó elgondolásunk, félelmünk.

Hegytetőről lenézve pedig minden olyan picinek, távolinak tűnt. A kihívások is. Az ember onnan úgy érezheti, minden nehézségén felül tud kerekedni. Onnan más a nézőpont, más az energia. Feltöltődsz, felültöltődsz a fényes, melegséget adó Nap sugara által, gondolataid pozitívvá válnak, hittel térsz haza.

Meditáció: ha épp nem tudsz kimozdulni, a természet által töltődni. Akkor jó ezt napi szinten, szokássá beiktatni. Ilyenkor gondolati síkon sem csinálunk semmit, követjük a meditációt vezető lágy hangját, vezetését és ellazulunk. Újra meríteni tudunk saját belső forrásunkból, mely végtelen, innen mindig tudsz töltődni.Megjelennek a kreatív energiák, más színben látod a világot. Jobb lesz a koncentrációs képességed, csökken a szorongás, félelem.

Ahhoz, hogy tartósan jó legyen az energiaszintünk, ne essünk folyamatosan a kimerültség állapotába vissza, szokássá, napi rutinná kell alakítanunk magunkra való odafigyelést, önmagunk kancsójának rendszeres töltését. Hiszen üres kancsónkból másnak, a családnak sem tudunk adni.

Pin It on Pinterest